Communities

FlamingoLogopostgres_logo geonetwork-logo geotools-logo mapserver_banner

Communities zijn het fundament van Open Source projecten. Deze communities worden gestuurd door een aantal seniors die binnen de community een goede naam hebben. Belangrijke beslissingen aangaande functionaliteit worden binnen de community genomen, waarbij de seniors de grote lijnen in de gaten houden. Nieuwe functies worden door leden/gebruikers van de community aangedragen en via een transparant proces wordt binnen de community bepaald of dergelijke bijdragen worden opgenomen. Een community kan vergeleken worden met een gebruikersgroep bij closed source software.

In een groot aantal gevallen wordt een community gestart vanuit een bedrijf of instelling. Deze organisatie levert het startkapitaal in de vorm van code en een communicatieplatform op het internet. Vandaar uit groeit de community naar onafhankelijkheid. B3Partners is werkt aan twee van dergelijke Open Source projecten:

  • Flamingo4 GeoCMS en
  • BRMO gegevensmagazijn voor basisregistraties

Hiernaast is B3Partners meer dan gemiddeld actief in vele andere communities. Dagelijks gebruiken wij Open Source bibliotheken, zoals UMN Mapserver, PostgreSQL/PostGIS, GeoNetwork Open Source en Geoserver.

Alle communties samen vormen voor B3Partners een onuitputtelijk bron van informatie en extra ondersteuning, waardoor de helpdesk van B3Partners snel en effectief kan opereren.