Definitie open source

B3Partners werkt volgens de principes van Open Source. We dragen bij aan andere Open Source communities en wij hebben zelf een aantal communities onder onze hoede.

Open Source floreert omdat technisch begaafde personen bijdragen aan de projecten. Vele bedrijven, zoals B3Partners, ondersteunen projecten door medewerkers hiervoor vrij te stellen. De kwaliteit van Open Source is gemiddeld hoog, omdat door het open karakter er een zelfreinigend proces plaatsvindt.

Open Source is relevant omdat het hergebruik boven nieuwbouw stimuleert. Speciaal voor de overheid is Open Source relevant: waarom moet gemeente B betalen voor software die gemeente A eerder als maatwerk heeft laten bouwen. De maatschappij profiteert.

B3Partners staat garant voor de kwaliteit van haar producten. Open Source is hierbij niet van belang. B3Partners geeft garanties, biedt ondersteuning en heeft een helpdesk, alles contractueel vastgelegd. Uw applicatiebeheerder en uw systeembeheerder hebben een betrouwbaar aanspreekpunt.