B3Partners neemt Digitree over

B3Partners B.V.neemt softwarebedrijf Digitree uit Den Bosch over. Digitree is in Nederland de grootste leverancier van bomen beheer- en inspectiesoftware voor zowel overheid als boomverzorgers.

Oprichter Michiel de Bresser heeft met zijn bomenkennis in de loop der jaren het bedrijf uitgebouwd tot een begrip bij boomverzorgers en boombeheerders in zowel Nederland als daarbuiten. “B3Partners is sinds de oprichting ontwikkelpartner van Digitree en de overname is dan ook een mooie kans voor de verdere groei van Digitree.” aldus Michiel de Bresser.

“De overname van Digitree is voor ons een hele logische stap” aldus Chris van Lith, CEO van B3Partners. “In het begin vroegen onze klanten vooral om hun data via online kaartviewers inzichtelijk te maken, nu krijgen we steeds vaker het verzoek om specialistische toepassingen te bouwen en te beheren op basis van onze kaartensoftware; Digitree is daarvan een goed voorbeeld.

”Digitree is groot geworden door gebruiksvriendelijke open source beheersoftware voor bomen te leveren waarmee de inspecteur in het veld zijn werkzaamheden eenvoudig en efficiënt kan uitvoeren. Door de open opzet heeft de klant te allen tijde de beschikbaarheid over zijn data.

Zowel Michiel de Bresser als zijn medewerkers treden in dienst van B3Partners en blijven aanspreekpunt voor de Digitree klanten. Zij gaan zich richten op het verder (inter)nationaal uitbouwen van Digitree.