Nieuws

there it is

Fijne feestdagen allemaal!

Prettige kerstdagen en een gelukkig en gezond 2023.

Common Ground en onze software

B3Partners paste de principes van Common Ground al toe voordat de term ingeburgerd raakte in gemeenteland. Het gebruik van Open Source software en Open Standaarden heeft grote raakvlakken met de uitgangspunten van Common Ground. Beiden willen grote monolithische oplossingen voorkomen, zodat een flexibele wendbare infrastructuur ontstaat.

Open Source ontwikkeling gebeurt in kleine stappen: één oplossing voor slechts één probleem. Om een dergelijke oplossing bruikbaar te maken in de echte wereld moet deze oplossing aansluiten op deze buitenwereld: via goed gedefinieerde API’s of Open Standaarden. Voldoet een (deel)oplossing niet meer dan wordt deze vervangen door een andere oplossing; mogelijk van een andere leverancier maar wel via de zelfde standaarden. Geen grote conversietrajecten!

Dit is precies wat Common Ground ook voorstaat: onze software is er klaar voor.

B3Partners introduceert Tailormap GIS viewer voor internationale markt

B3Partners, expert in geografische informatie systemen, lanceert Tailormap; een nieuwe GIS viewer die is verbonden met tal van (inter)nationale, openbare databases met actuele informatie over de openbare ruimte. Dankzij een gebruiksvriendelijk content management system bepalen gebruikers van Tailormap zelf welke gegevens en welke functionaliteiten ze willen laten zien aan hun klanten en/of medewerkers. Ook bepalen ze zelf de stijl van de kaart.

Kees-Jan Lammers, Operationeel directeur van B3Partners: “Tailormap is gebaseerd op onze jarenlange ervaring met Flamingo GeoCMS, een GIS viewer voor de overheid in Nederland. Provincies, gemeenten én waterschappen maken er gebruik van voor de communicatie van locatiegebaseerde informatie. De viewer is gebaseerd op Open Source software waardoor functionaliteit voor iedereen beschikbaar is. Flamingo had echter één nadeel: het gebruikt de Nederlandse taal en alleen Nederlandse kaartprojecties. Met Tailormap maken we alle ontwikkelde functionaliteiten nu beschikbaar voor de internationale markt!”

Bij de ontwikkeling van Tailormap bouwt B3Partners voort op de goede ervaringen met Flamingo. Kees-Jan Lammers: “De viewer kreeg een eigen naam en uiterlijk, waarbij de user experience voor ons voorop staat. Tailormap werkt met internationale kaartprojecties die overal in de wereld zonder vervorming worden weergeven. De viewer is op dit moment beschikbaar in het Engels en Nederlands, maar we zullen snel ook andere talen toevoegen.”

B3Partners blijft ook in de toekomst algemene Flamingo releases maken. Kees-Jan Lammers: “Bestaande Flamingo gebruikers kunnen nog steeds nieuwe releases downloaden en zelf gaan gebruiken. Ze maken zelf afspraken over de behoefte aan support en onderhoud die ze daarbij hebben. Klanten met een support- en onderhoudscontract gaan op termijn over naar Tailormap. Voor nieuwe klanten bieden we de keuze uit drie versies (On-premise, SaaS en Enterprise), ieder met een bijpassend service- en onderhoudscontract. Als B3Partners zijn we heel trots dat Nederland met Tailormap een vernieuwende bijdrage mag leveren aan de internationale GIS wereld. Tailormap scoort naar onze mening beter dan ArcGIS Online of GeoNode.”

Meer informatie: www.tailormap.nl .