Werken bij B3Partners

B3Partners heeft een toonaangevende positie als leverancier van open source software aan provincies en andere overheden. We zijn gespecialiseerd in geografische informatiesystemen; we maken b.v. interactieve kaarten waarmee analyses gedaan kunnen worden. We ontwerpen en bouwen de software en we hosten deze software voor onze klanten in de Cloud.

Als medewerker van B3Partners heb je veel vrijheid om je werk in te richten. Er is voldoende tijd om je te verdiepen in nieuwe technieken. Als junior leer je van onze seniors die erg goed zijn in hun vak. De seniors zijn ook nieuwsgierig naar jouw inbreng. Als senior ben je op de hoogte van de ontwikkelingen in ons vakgebied, je overlegt regelmatig (meestal informeel) met collega’s over nieuwe oplossingen.

Een medewerker van B3Partners heeft affiniteit met Open Source en GIS.

En wat vinden de medewerkers zelf:

  • Zij zijn vooral tevreden met de informele sfeer, geen dresscode en de vrijheid bij het indelen van het werk. Hierachische verhoudingen spelen nauwelijks een rol: goed zijn in je vak geeft je kudo’s.
  • De uitgebreide gezamenlijke lunch met voor elk wat wils, en de verse bonenkoffie draagt bij aan een goede sfeer en plezier in het werk.
  • De werkzaamheden zijn divers. Samen kijken naar je interesses of alternatieven zoeken: veel is bespreekbaar.
  • Leuke, kundige collega’s.
  • Ieder kan zelf meewerken om te zorgen voor een tevreden klant, soms door goede communicatie, soms door slimme techniek.
  • Door de Open Source technologie leer je snel de werking van web- en GIS-technologiën; je kunt overal “in” kijken en dus ook bug fixen in andermans code.

Actuele vacatures

Op dit moment zijn er geen vacatures beschikbaar.

Uitgelichte functies

supportmedewerker

Onze supportmedewerkers ondersteunen onze klanten bij het gebruik van de software. Na opdrachtverlening wordt eerst de complete omgeving voor de klant ingericht. Het betreft hier voornamelijk Geoserver en Flamingo GeoCMS. De software is technisch complex en kent uitgebreide configuratiemogelijkheden. Onze supportmedewerkers werken meestal vanuit ons kantoor maar gaan ook regelmatig naar onze klanten toe voor hands-on instructie of een workshop.Zij zijn het aanspreekpunt voor onze klanten en dienen klantvragen, indien nodig, door te sluizen naar experts van een andere afdeling. Alle vragen of werkzaamheden worden bijgehouden in een ticketsysteem.

ontwikkelaar

Een ontwikkelaar bij B3Partners heeft een uitdagende job. Je bent een expert op jouw gebied, maar hebt ook direct contact met de opdrachtgever. Het hele traject van analyse, ontwerp, bouw en testen behoort tot de verantwoordelijkheden. De te bouwen software is vaak complex en vereist onderzoek binnen allerlei vakgebieden: woningbouw, overstromingsgebieden, energieopwekking/verbruik, bedrijventerreinen, verkeersintensiteiten enz. B3Partners gebruikt hoofdzakelijk Java als basis voor haar serversoftware. Voor de front-end gebruiken we HTML/JavaScript met verschillende technieken zoals jQuery, ExtJS, bootstrap, AJAX enz.

systeembeheerder

Onze systeembeheerders beheren onze virtuele machines die we hebben draaien binnen een grote resourcepool in een hostingcentrum van hoge kwaliteit. De belangrijkste opgave is het nakomen van de SLA’s die we met onze klanten hebben. Servers worden pro-actief beheerd; resources worden toegewezen naar behoefte. Systeembeheer installeert operating systems (meestal linux), maatwerk- en standaardapplicaties en databases. Zij regelen de backup in en zorgen voor restores indien de klant daarom vraagt. Systeembeheer is verantwoordelijk voor de beveiliging van de systemen: patching van de software maar ook versleuteling van de verbindingen.

Links naar meer info

Op stageplaza vind je onze stageopdrachten: Stageplaza

Op github staat de Open Source software die B3Partners heeft gepubliceerd: Github.

Hoe te solliciteren

We hebben mogelijkheden voor volledige banen, bijbanen en stageplaatsen. Heb je interesse of wil je meer informatie verkrijgen stuur dan een email naar werkenbij@b3partners.nl met je CV en waar jouw interesse naar uitgaat.

Acquisitie naar aanleiding van deze pagina wordt door B3partners niet op prijs gesteld.