B3Partners

there it is

Met een team van 20 professionals ontwikkelt én implementeert B3Partners slimme en interactieve webapplicaties voor het opslaan en delen van geografische informatie. Tot onze opdrachtgevers in Nederland behoren alle provincies, meer dan 100 gemeenten en vrijwel alle veiligheidsregio’s. Zij hebben de keuze om onze applicaties te hosten op hun eigen servers, op onze servers of ze via de cloud te benaderen (Cloud/SaaS). Mocht u kiezen voor een Cloud infrastructuur dan is het goed te weten dat deze geheel geplaatst is in Nederland en door meerdere beveiligingslagen van de buitenwereld is afgescheiden. Toegang tot de infrastructuur wordt alleen verleend aan geautoriseerde personen. De Cloudomgeving is NEN9001 en NEN27001 gecertificeerd.

Ons team bestaat voor een groot deel uit mensen die vol voor de techniek gaan, zoals GIS-specialisten, ontwikkelaars en beheerders. Daarnaast kent ons team ervaren trainers en consultants. Zij zorgen dat gebruikers en beheerders bij onze opdrachtgevers de software begrijpen én hun enthousiasme kunnen delen met collega’s. Afhankelijk van uw vraag stellen we het juiste team samen met de juiste focus.

Common Ground en Open Source

Bij het ontwikkelen van GIS oplossingen past B3Partners al jaren de principes van Common Ground toe. Dat sluit prima aan bij ons geloof in Open Source, het met andere ontwikkelaars delen van de gevonden oplossingen. Open Source én Common Ground dragen in ons werk voor opdrachtgevers enorm bij aan de flexibiliteit, de wendbaarheid en de duurzaamheid. Bovendien voorkomt het onnodige kosten.

Benieuwd welke Open Source software door B3Partners is ontwikkeld? Klik hier: Github. B3Partners is lid van de OpenGeoGroep

WERKEN BIJ B3PARTNERS

In de 20 jaar dat B3Partners bestaat hebben we een toonaangevende positie opgebouwd als ontwikkelaar en leverancier van intelligente en interactieve webapplicaties voor geografische informatie. Onze GIS software ontwikkelen we vanuit onze twee uitgangspunten: Common Ground en Open Source. Gebruiken wat anderen al hebben ontwikkeld, met anderen delen wat we zelf ontwikkelen. Dat doen we niet allen met onze software maar dat zit ook in onze cultuur. We zijn heel no-nonsense en laten onze daden voor ons spreken.

De eerste keer dat mensen bij ons op bezoek komen is het altijd even zoeken naar ons kantoor (het ligt wat verscholen tussen andere panden), maar binnen is iedereen erg te spreken over de warme en professionele cultuur, de dagelijkse gezamenlijke lunch én onze verse bonenkoffie.

Wij investeren het liefst in de ontwikkeling van producten, diensten en onze mensen. Dat vinden wij belangrijker dan in de nieuwste auto's van de zaak rijden of luxe kantoren. Dat moet ook wel want ons vakgebied ontwikkelt zich in een heel rap tempo. Enerzijds doordat de technologie nu diensten mogelijk maakt die eerst ondenkbaar waren en anderzijds omdat overheden en andere opdrachtgevers nu de potentie zien van het ontsluiten van verschillende datasets, zowel in de communicatie naar burgers of klanten als voor de eigen beleid en visie ontwikkeling.

Werken bij B3Partners is werken in een informele cultuur, met veel vrijheid om je werk op jouw manier in te richten. Uiteraard heb jij affiniteit met Open Source en GIS en ben je goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. Je vindt het leuk om hierover met collega‘s te sparren, waarbij je zowel kijkt naar de techniek als naar de werking in de praktijk. Of je nu junior bent of senior, je collega‘s zijn altijd geïnteresseerd in jouw vragen en in jouw visie. Samen zetten wij in de markt de toon!

We zoeken voortdurend versterking. Mocht je voor een van onderstaande functies interesse hebben, ontvangen wij graag je motivatie en je CV. Wil je graag werken in het GIS domein en een studieachtergrond hebben in Aardwetenschappen, informatica of vergelijkbare studie dan vinden we het altijd leuk om je te spreken en een kopje koffie met je te drinken. Bel naar 030-2142081 of mail ons in dat geval op werkenbij@b3partners.nl

ONTWIKKELAAR

Als ontwikkelaar heb je bij B3Partners een uitdagende job. Je bent een expert op jouw gebied en hebt veel direct contact met de opdrachtgever. Je bent verantwoordelijk voor het hele traject: analyse, ontwerp, bouw en testen. De te bouwen software is vaak complex en vereist dat je je verdiept in de thema‘s van onze opdrachtgevers.

B3Partners gebruikt hoofdzakelijk Java als basis voor haar serversoftware. Voor de front-end gebruiken we HTML/JavaScript met verschillende technieken zoals Angular, ExtJS, bootstrap, AJAX etcetera.

FUNCTIONEEL CONSULTANT GIS APPLICATIES

Een veelzijdige job voor een communicatief vaardige techneut, iemand die klantbeleving centraal stelt en een baan zoekt in het GIS, opensource en klantondersteuningsdomein. Kom jij ons team versterken?

MEDEWERKER SUPPORT

Je ondersteunt onze klanten bij het gebruik van de software. Na opdrachtverlening wordt eerst de complete omgeving voor de klant ingericht, met DataStoreLinker, DataBox en Tailormap GIS-viewer. Er één soepel werkend systeem van maken vergt inzicht, mede door de uitgebreide configuratiemogelijkheden. Klanten hebben behoefte aan een deskundig luisterend oor en een op maat gesneden antwoord. Jij bent hiervoor het eerste aanspreekpunt. Je hebt veel kennis paraat maar weet ook de weg te vinden naar experts binnen ons team. Hiernaast maak je periodiek eigen informatieve kaarten waarmee je de klant inspireert meer met zijn data te doen. Meestal werk je vanuit ons kantoor, daarnaast ben je regelmatig bij de klant in huis te vinden voor hands-on instructie of een workshop. Alle vragen of werkzaamheden houden we bij in een ticketsysteem.

SYSTEEMBEHEERDER

Als systeembeheerder beheer je onze virtuele machines die we hebben draaien binnen een grote resourcepool in een hostingcentrum van hoge kwaliteit. De belangrijkste opgave is het nakomen van de leverafspraken die we met onze klanten hebben. Servers worden proactief beheerd; resources worden toegewezen naar behoefte. Met de andere systeembeheerders installeer je operating systems (meestal linux), maatwerk- en standaard-applicaties en databases. Je regelt de back-up in en zorgt indien gevraagd voor restores. Ook ben je verantwoordelijk voor de beveiliging van de systemen: patching van de software maar ook versleuteling van de verbindingen.

HOE TE SOLLICITEREN?

Kijk eerst bij de actuele vacatures. Heb je interesse voor een van genoemde functies of voor een stage- of afstudeerplek, mail dan je motivatie en CV naar werkenbij@b3partners.nl